Kurum Adı : Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu
WEB Adresi : http://gopevliyacelebi.meb.k12.tr
Adres : Karadeniz Mah. 1137. Sk. No10 34250 Gaziosmanpaşa/İstanbul

VİZYON
Hızla ilerleyen Türkiye’nin yapı taşları olan ve Dünyanın kendilerine ayak uydurduğu öncüler yetiştirmek.Öğrenmeyi bir ihtiyaç olarak benimsemiş,yeteneklerinin farkında olan ve bunu geliştirmeyi hedefleyen,çağın gerektirdiği donanımlara sahip , kendisiyle ve toplumuyla barışık,kendine güvenen ,üretken,her gün daha iyiye ulaşmak için çalışan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler yetiştiren bir okul olmak.

MİSYON
Sevgi ,saygı ve hoşgörü çerçevesinde çağdaş,yenilikçi,demokratik , girişimci, sorgulayan,analiz eden,çevre bilinci yerleşmiş,insani ve ahlaki değerleri benimsemiş öngörüsü yüksek bireyler yetiştirme. Eğitim öğretim hizmetinden yararlanan nitelikli,kaliteli eğitim hizmeti sunmak,okulu çevrenin kültür merkezi haline getirmek,üst öğrenim kurumuna nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek.

Öğretmen Sayısı : 70
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 1738
Öğretim Şekli : İkili eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabahçı öğrenciler ders başlama bitiş saati : 07:10 - 13:30 Öğlenci öğrenciler ders başlama bitiş saati : 13:50 - 19:20
Derslik Sayısı : 25 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : -
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğal gazlı kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezine 5km, il merkezine 17km uzaklıktadıer
Ulaşım : Eminönü veya Beyazıt´tan Karadeniz Mahallesi otobüsleriyle, Gaziosmanpaşa meydandan Paşaçayırı minibüsleriyle ya da Forum İstanbul yanından Hat-5 ile ulaşım yapılabilir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Karadeniz Mahallesi 1137. Sokak No:10 Gaziosmanpaşa/İSTANBUL

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR